image
Sursa foto: jurnal.md

Țuțicii de la Edineț // Mai pe scurt

MAI PE SCURT, a inceput campania electorala. Oficial, pentru ca neoficial Plahotniuc, de pilda, isi face campanie de un an intreg. Cu mai bine de un an in urma a organizat la Nisporeni acel prim mare spectacol la care a participat jumatate de guvern in frunte cu Filip si Candu si toti acestia au rostit cate un discurs pe care l-au incheiat cu acelasi refren: ”Vreau si eu sa-i multumesc lui Vlad Plahotniuc…” Dupa care de-a lungul anului 2018 au urmat alte trei spectacole de milioane, care au culminat cu cel din seara Anului Nou. Si toate astea ca si cum nu sunt campanie electorala, iar faptul ca Nastase a indemnat lumea sa iasa la vot e campanie electorala si pe chestia asta PD l-a actionat in judecata.

Deci vineri campania a inceput ca si cum oficial. Si cum a inceput? I-ati vazut pe cei de la PD in frunte cu Candu, Sarbu si Jizdan in ce autobuz de lux au pornit prin satele Moldovei!? Nici nu se rusineaza sa se afiseze cu bogatia lor prin nefericitele noastre sate, care pe jumatate sunt goale, pe jumatate se ineaca in saracie si mizerie. Din autobuzul de lux s-au mutat apoi in încăperi bine încălzite unde au fost adusi cu de-a sila angajati de la diferite intreprinderi din Anenii Noi unde candideaza Jizdan.

Ati vazut, probabil, cum s-au lansat in campania electorala si cei din blocul ACUM. O buna parte dintre ei si-au organizat lansarile afara, in frig, altii in case de cultura neincalzite. Chiar si asa in frig, am vazut destui oameni interesati veniti la aceste intalniri, si am spus bine - ”veniti de buna voie”, nu manati cum ii mana cei da la PD. Si chiar din prima zi am vazut cum au de gand cei din PD sa lupte in campania electorala. Cu pumnii, asa au de gand. Probabil, ati auzit ca Dinu Plangau, candidatul blocului ACUM a fost batut la Edinet, acolo unde candideaza. Cu ocazia aceasta am aflat ca avem un Plahotniuc nu doar la Chisinau, ci cate unul cam in feicare raion. Plahotniucului de la Edinet ii zice Oleg Sarbu si el este candidatul PD pentru parlamentare. Exista la Edinet si un Costea Borsetka, caruia ii zice Igor Nepeivoda. E numele lui de familie, ”Nepeivoda”. In fine la Edinet exista si un Costea Tutu, un sportiv, pe care il cheama Vlad Nepeivoda si care este fiul lui Igor Nepeivoda. Ei uite ca acest sportiv Vlad Nepeivoda impreuna cu alti doi banditi l-au atacat pe Dinu Plangau chiar langa comisariatul de politie de la Edinet si politistii de acolo nu au reactionat in nici un fel. In timpul acesta, conducatorul acestor politisti, Alexandru Jizdan, se lauda la Anenii Noi cat de bun este el ca ministru de interne si ii indemna pe pamantenii lui sa-l voteze.

MAI PE SCURT, moldoveni, avem pe de o parte boierii din PD care va vin in autobuze de lux si care in fiecare raion au cate o structura criminala, si avem pe de alta parte blocul ACUM care vrea sa schimbe aceasta stare de lucruri. Voua va ramane sa faceti alegerea.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: