Pe parcursul anului trecut, Igor Dodon a fost în vizite oficiale în 11 țări. Dintre cele 18 deplasări de serviciu, opt au fost efectuate în Rusia. Șeful statului a mai fost în: Germania, Azerbaidjan, Belarus, Kazahstan, Belgia, Statele Unite ale Americii, Armenia, Turkmenistan, Japonia și Turcia.

În toate vizitele, Igor Dodon a fost însoțit de consilierul pentru politică externă, dar și de angajați ai Direcției relații externe și comunicare din cadrul Președinției. Pentru comoditățile lui Dodon și ale subalternilor săi, statul a cheltuit un milion 575 de mii 438 de lei.

Bani alocați pentru diurnă, cazare și transport. Cifrele primite zilele trecute de la instituția prezidențială nu coincid însă cu cele furnizate acum o lună, informație expediată la solicitarea Jurnal TV. Atunci, în documentul primit se arăta că pentru deplasările din 2019 ale lui Igor Dodon au fost cheltuite 242 de mii 643 de lei.

Solicitată de reporterii Jurnal TV să explice diferența de date, șefa Secției protocol și comunicare a Președinției, Carmena Lupei, a adresarea la cancelaria instituției, unde nimenii nu a fost găsit pentru a oferi vreo reacție.