image
Sursa foto: AP/Agerpres

Siria: Lupte grele între forţele guvernamentale şi rebeli în nord-vest

Forţele guvernamentale siriene s-au ciocnit cu rebelii vineri în provincia siriană Hama, în unele dintre cele mai grele lupte înregistrate într-un an în nord-vestul ţării, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), informează Reuters.

Armata şi forţele aliate i-au atacat pe insurgenţi lângă Halfaya în timpul nopţii, cucerind câteva poziţii, a declarat ONG-ul cu sediul în Marea Britanie, notează Agerpres.

Cel puţin 22 de membri ai facţiunii Jaish al-Izza au murit în ambuscade şi zeci de persoane au fost rănite, cel mai mare bilanţ de victime în rândul combatanţilor în nord-vestul ţării după multe luni, potrivit OSDO.

Observatorul a declarat că nu este clar dacă membri ai forţelor proguvernamentale au fost ucişi.

Schimburi de focuri intermitente au izbucnit în nord-vestul Siriei după o înţelegere în septembrie între Rusia, un aliat-cheie al Damascului, şi Turcia, care sprijină opoziţia.

Acordul de stabilire a unei zone demilitarizate a oprit ofensiva armatei împotriva regiunii Idlib deţinute de rebeli, inclusiv zone din apropiere din cadrul provinciilor Hama şi Alep.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: