image
Sursa foto: Facebook.com/Constantin Țuțu

Omorul din Codrii Orheiului: De trei ani, nicio ședință de judecată în dosarul în care figurează și Țuțu

Dosarul pentru omor în care figurează și fostul deputat PD Constantin Țuțu rămâne în sertar. În trei ani, cât această cauză penală se află la Curtea de Apel, nu a avut loc nicio ședință. „Toate au fost amânate”, spune avocatul soției lui Alexei Veretca, împușcat în 2012 în codrii Orheiului. A fost amânată pentru anul viitor și ședința programată pentru astăzi. Motivul este că unul dintre inculpați a angajat un alt avocat.

„Această faptă se examinează în instanțe deja de 10 ani. La Curtea de Apel este de trei ani. Nu am avut nicio ședință, toate au fost amânate și în mare parte din cauza inculpaților sau a avocaților, care nu se prezentau. Este evidentă tergiversarea cauzei penale”, spune Eduard Rudenco, avocatul succesorului părții vătămate.

Procurorul de caz spune că deși este vădit tergiversat procesul de judecată, nu există o altă cale. Asta chiar dacă într-un an expiră termenul de prescripție și s-ar putea ca inculpații să nu fie pedepsiți.

„Suntem la etapa ședinței preliminare. Partea acuzării este indignată de asemenea comportament al participanților. Noi am întreprins un șir de măsuri pentru a urgenta examinarea cauzei, inclusiv și prin prisma măsurilor preventive aplicate inculpaților. Acuzarea a asigurat în repetate rânduri prezența la ședințe a participanților în proces, a martorilor. Au fost înaintate mai multe cereri de recuzare, au fost înaintate mai multe cereri de înlocuire a avocaților și noi nu avem altă posibilitate decât a respecta norma de procedură”, explică procurorul Cătălin Scutelnic.

Procurorul mai spune că toți inculpații, inclusiv Constantin Țuțu, pledează nevinovați.

Fostul deputat a refuzat să vorbească cu reporterul Jurnal TV.

În aprilie 2012, Constantin Ţuţu a fost implicat într-o încăierare, cu focuri de armă, lângă un restaurant din apropierea Orheiului. În consecință, a murit Alexei Veretca, de 42 de ani. După ce persoana care l-ar fi omorât pe Veretca s-a predat, ceilalţi trei suspecţi, inclusiv Constantin Ţuţu, au fost scoşi de sub urmărire pentru omor, fiind în schimb cercetaţi penal pentru huliganism. Procesul de judecată a început în 2013, iar de atunci dosarul a trecut prin mai multe instanțe. De trei ani este la Curtea de Apel Chișinău.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: