image
Sursa foto: Profimedia

Avertismentul OMS despre combinarea vaccinurilor anti-COVID: „Este o tendință periculoasă”

Directorul departamentului de Știință al Organizației Mondiale a Sănătății, Soumya Swaminathan, a sfătuit oamenii să nu amestece și să combine vaccinurile COVID-19 de la diferiți producători, calificând acest demers drept o „tendință periculoasă”, deoarece există puține date disponibile cu privire la impactul asupra sănătății.

Soumya Swaminathan a participat la o conferință de presă organizată de Asociația Corespondenților Națiunilor Unite din Geneva (ACANU) în contextul epidemiei COVID-19, cauzată de noul coronavirus, la sediul OMS din Geneva, potrivit AlephNews.

„Este o tendință un pic periculoasă aici. Ne aflăm într-o zonă fără date, fără dovezi în ceea ce privește amestecul și potrivirea. Va fi o situație haotică în țări dacă cetățenii vor începe să decidă când și cine va lua a doua, a treia și a patra doză”, a declarat Soumya Swaminathan în cadrul unui briefing online.

Thailanda a decis să combine vaccinurile Sinovac și AstraZeneca pentru a crește protecția față de tulpina Delta, dominantă în multe state. Decizia vine după ce sute de lucrători medicali s-au infectat cu Covid-19, deși erau imunizați complet cu serul chinezesc de la Sinovac.

Noutăţile partenerilor

comentarii: