image
Sursa foto: AFP

Numărul victimelor cutremurului din Albania a crescut: 40 de oameni au murit

Echipele de intervenție care caută supraviețuitori în clădirile prăbușite după cutremurul produs marți dimineață în Albania au găsit alte zece cadavre. Autoritățile albaneze precizează că astfel bilanțul victimelor a ajuns la 40, relatează agenția AFP, citată de Agerpres.

Ministerul Apărării din Albania a făcut noi precizări cu privire la bilanțul victimelor cutremurului de 6,4 grade care a avut loc marți dimineața. „Am găsit încă zece victime în cursul nopţii. Numărul persoanelor decedate a crescut la 40”, a anunţat Ministerul Apărării, conform Agerpres.

Cutremurul din Albania, cel mai violent produs în ultimii zeci de ani în această țară Potrivit sursei citate, șansele de a găsi supravieţuitori scad cu fiecare oră ce trece de la cutremurul cu magnitudine 6,4, produs marţi, cel mai violent care a afectat această ţară din Balcani în ultimele decenii. Starea de urgență a fost decretată în cele două orașe cel mai puternic afectate de cutremur.

Este vorba despre Durres de pe coasta Mării Adriatice şi Thumane, la nord de capitala Tirana. Echipe internaționale formate din sute de salvatori continuă căutarea supraviețuitorilor printre clădirile prăbușite în urma seismului puternic. Peste 650 de oameni au fost răniți în urma cutremurului. Cei mai mulți dintre aceștia au suferit răni ușoare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: