„În conformitate cu legislația, în zonele unde sunt restricții sunt interzise orice întrunire, orice eveniment public, cu diferită tentă. Respectiv, organizatorii cunosc foarte bine aceste prevederi, însă încearcă prin diferite încercă să manipuleze conștiința cetățenilor, astfel atrăgându-i în acțiuni ilegale. Preîntâmpinăm aceste persoane ca să retragă de la aceste intenții, să manifeste o manieră de cumsecădenie și să respecte legislaţia”, a mai spus Maxian.

Mai mult, cei care locuiesc sau lucrează în zonele unde sunt impuse restricţii nu vor putea ajunge chiar aşa uşor, aceştia vor trebui să prezinte acte care confirmă accesul în aceste zone.

„În locul unde se vor afla persoanele protejate au fost întreprinse și alte măsuri de restricționarea, şi anume portul de arme. Recomandăm cetățenilor pe perioada de deplasare, atunci când vor vedea poliția în acțiune, să se abțină de la ieșirile la balcoane deschise, acoperișuri sau alte zone care se vor afla în vizorul organelor de protecție. Înlăturarea din această zonă nu este o restricționare a drepturilor fundamentale, dar este o măsură necesară de siguranță”, a declarat şeful Direcției generale Securitate Publica a IGP, Maxim Maxian.

În context, acesta a spus că persoanele care se vor opune riscă să se aleagă cu o amendă: „Orice persoană care va încerca să încalce, să nu se conformeze cerințelor angajaților de protecție și pază, cerințelor angajaților poliției riscă să răspundă pentru acțiunile sale”.