image
Sursa foto: shutterstock.com

Vin ploi cu descărcări electrice, averse puternice, grindină și vijelie; Meteorologii au emis COD GALBEN

În următoarele zile, vremea o va lua razna. Meteorologii prognozează averse puternice, descărcări electrice, grindină și vijelie.

În același timp, în țară este valabil și codul galben de pericol excepțional de incendii.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis un cod galben de instabilitate atmosferică pentru mâine, 3 august, care se va menține și duminică noaptea.

Pe arii extinse se prevăd descărcări electrice, averse de la 15 la 45 de litru pe metru pătrat, izolat cu grindină și vijelie în rafale de la 15 la 20 metri pe secundă.

Pentru sâmbătă ziua sunt anunțate temperaturi de 26 de grade Celsius la nord, 27 la centru și 28 la sud, iar duminică temperaturile pe timp de zi vor varia între 24 şi 26 de grade Celsius.

Precizăm că în țară este valabil și un cod galben de pericol excepțional de incendii. Până pe data de 4 august, adică lunea viitoare, aproape în toate localitățile din Republica Moldova va fi un pericol excepțional de incendii cu caracter natural. Sunt amenințate fâșiile forestiere și culturile agricole.

Totodată, din cauza temperaturilor ridicate a aerului și din lipsă de precipitații, în râuri și lacuri se atestă cod galben de secetă hidrologică, valabil până pe 5 august.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: