image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Filat ar fi furat 100 de milioane de euro; „O parte din acești bani sunt stocați acum în Europa și Africa”

Filat a furat suma de 100 de milioane de euro din băncile moldovenești cu ajutorul lui Șor. O parte din acești bani sunt stocați acum în Europa și în Africa. O altă parte de bani au fost și în Turcia, însă după câte am înțeles sunt deja consumați.” Este declarația fostului avocat al lui Vladimir Filat, Igor Popa, și a fost făcută în cadrul talk-show-ului „Secretele Puterii” de la Jurnal TV. Acesta a mai declarat că dosarul lui Filat este o mascaradă pusă la cale cu Plahotniuc.

Deși Vladimir Filat a declarat recent că duce o viață modestă, că stă cu chirie și se deplasează cu transportul public sau este ajutat de prieteni, care îi împrumută mașina, fostul avocat al acestuia declară că Filat ar avea sume impunătoare de bani, stocate în conturi din Europa și Africa.

Vlad Filat are bani până în ziua de astăzi ascunși în băncile europene și acum procurorii se ocupă de investigarea acestor fapte. În afară, Filat și Plahotniuc țin bani pe directori nominali, beneficiari fictivi, și ca să demonstrezi apartenența acestor bani este un volum de lucru enorm. Procurorii din Germania mai întâi caută probe și apoi arestează. După ce a fost reținut Filat el îmi spunea permanent minciuni că nu a luat bani de la Șor, că a primit maxim un ceas și o mașină, dar documentele arătau clar și se vedea că Filat a furat. Totuși procurorii de atunci eu exagerat și au băgat în dosarul lui Filat tot ce era posibil și imposibil”, a declarat Igor Popa.

Avocatul mai spune că Filat și Plahotniuc vorbesc până în ziua de astăzi la telefon și că cei doi se consultă în mai multe cazuri.

Cei mai mari infractori din țara asta sunt Vladimir Filat și Vladimir Plahotniuc, care au făcut Republica Moldova timp de zece ani să stagneze. Aceștia doi sunt capul a două organizații criminale . Dosarul lui Filat a fost o mascaradă. Ei eu avut o înțelegere cum să facă în așa fel încât să nu întoarcă nimic”, a declarat avocatul Igor Popa.

În cadrul aceleieași emisiuni, avocatul Igor Popa a declarat că Filat este cercetat penal pentru spălare de bani în Germania și Franța și că în viitorul apropiat ar urma să fie condamnat. Totodată, Filar și-ar fi construit pe malul lacului Geneva două case, pe care le-a scris pe nepoata sa. Igor Popa a mai adăugat că și Vladimir Plahotniuc este cercetat acum penal în SUA pentru spălare de ani.

Vladimir Filat se află peste hotare și nu a putut fi contactat pentru o reacție. Vom reveni ulterior cu reacția liderului PLDM.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: