image
Sursa foto: IGP

Alexandru Pânzari ar fi candidatul pentru funcția de ministru al Apărării, convenit de PSRM și PD

Fostul şef al al Inspectoratului General al Poliţiei, Alexandru Pânzari, ar fi candidatul pentru funcția de ministru al Apărării, convenit de PSRM și PD. Despre aceasta anunță deputatul Platformei DA Vasile Năstase care precizează că informația ar fi „un zvon”.

„Gruparea criminală prorusă propune la funcția de ministru al Apărării pe unul mai dihai ca Gaiciuc, o sculă oligarhică și un individ certat iremediabil cu legea și bunul simț. E vorba de numitul Pânzari, un mercenar fără scrupule, fostul șef al lui Cavcaliuc, amic de rele cu Voicu de la MAI”, a menționat Vasile Năstase.

„E doar un zvon, sper ca Diacov și Filip să-și toarne o căldare de apă rece pe cap și să se gândească la consecințe”, a adăugat Vasile Năstase.

Totodată, deputatul susține că informația precum că la șefia Ministerului Educației și Culturii va accede Monica Babuc este greșită.

Precizăm că astăzi va avea loc prima discuție între grupurile de lucru PSRM-PDM privind crearea unei coaliții de guvernare.

Și Andrian Candu a declarat aseară, în studioul Jurnal TV, că pe culoarele Parlamentului se discută că foarte curând vor urma remanieri în Guvern. Potrivit lui Candu, la Educaţie ar putea veni Monica Babuc, la Ministerul Economiei – Serghei Răilean, iar la Externe – Andrei Galbur.

Amintim că Alexandru Pânzari a fost demis în luna iunie 2019 la propunerea ministrului de Interne la acea vreme, Andrei Năstase. Ulterior, potrivit unei decizii a Judecătoriei Chișinău, sediul Râșcani, Guvernul a fost obligat să-l restabilească pe Pânzari în funcţie și să-i achite salariile pentru perioada de absență forțată de la muncă.

Pe 29 ianuarie, Alexandru Pânzari a fost restabilit în funcţia de şef al al Inspectoratului General al Poliţiei, dar acesta și-a dat demisia.

Noutăţile partenerilor

comentarii: