image
Sursa foto: politia.md

Șase traficanți de droguri din Orhei, trimiși în judecată; Au fost ridicate droguri în valoare de jumătate de milion de lei

Șase traficanți de droguri din Orhei, de la care au fost ridicate marijuana și hașiș în valoare de aproape jumătate de milion de lei, au fost trimiși pe banca acuzaților. Aceștia au vârste cuprinse între 29 și 71 de ani și au relații de rudenie între ei (în afară de o persoană) - tată, frați, soți, informează Procuratura Generală.

politia.mdpolitia.md

Învinuiții sunt parte a unui grup infracțional, iar printre ei este și liderul grupului.

După reținerile din aprilie 2021, la solicitarea procurorilor PCCOCS a fost aplicat arestul preventiv, care ulterior a fost anulat de judecători, chiar dacă procurorii au contestat la Curtea de Apel.

Potrivit procuraturii, o parte din membrii grupului infracțional trimiși acum pe banca acuzaților, într-o perioadă scurtă ulterior perchezițiilor, au fost documentați repetat pentru alte fapte de trafic de droguri. În privința acestora, urmărirea penală cu referire la aceste noi fapte infracționale continuă, iar în scurt timp dosarul urmează să fie trimis în judecată.

În schimb, ulterior solicitării procurorilor specializați, a fost admisă aplicarea sechestrelor asupra sumei de peste 1,4 milioane lei, care a fost depistată în cadrul perchezițiilor și care ar fi provenit din trafic de droguri. De asemenea, a fost aplicat sechestru și asupra unui mijloc de transport cu valoarea estimativă de 100.000 lei, folosit la comiterea infracțiunii, în care au fost depistate droguri. Acum, procurorii PCCOCS au trimis dosarul în judecată, iar bunurile sechestrate ar putea fi supuse confiscării, dacă Judecătoria Orhei va pronunța sentințe de condamnare. Între timp, învinuiții se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

politia.mdpolitia.md

Urmărirea penală continuă și în privința altor membri ai grupului infracțional. Potrivit legii, traficul de droguri comis în împrejurările descrise se pedepsește cu închisoare pentru un termen de la 7 la 15 ani.

Citeşte mai mult despre

comentarii: