Pawan Kumar a spus că și-a dat, din neatenție, votul celor de la partidul de la putere, BJP (Bharatiya Janata Party), a notat bbc.com. El a vrut să voteze un partid regional, dar, dus în eroare de numeroasele simboluri ale diverselor partide, în loc să voteze elefantul, a votat floarea. 

El a votat joi la Bulandshahr, în statul Uttar Pradesh. Aceasta a fost a doua fază a votării în alegerile generale indiene.

„Am vrut să votez pentru elefant, dar am votat din greșeală pentru floare”, a spus Kumar într-un film care a devenit viral. El și-a tăiat degetul pentru că, în India, pentru a se evita fraudele electorale, se practică votul cu degetul, pentru a putea fi verificată amprenta alegătorului, scrie libertatea.ro.

Fiindcă n-a pus degetul unde trebuia, a decis să și-l taie! În India au avut loc recent alegeri la care au avut drept de vot peste 900 de milioane de oameni, fiind cele mai mari alegeri organizate vreodată. Simbolurile sunt folosite fiindcă în India sunt foarte mulți oameni analfabeți.