image
Sursa foto: jurnal.md/ Nadejda Roșcovanu

Concursul pentru funcția de președinte al CSJ, anulat de CSM; Judecătoarea Liliana Catan: „Nu voi mai participa”

Concursul pentru funcția de președinte al Curții Supreme de Justiție a fost anulat. Decizia a fost luată astăzi în cadrul ședinței plenului Consiliului Superior al Magistraturii, după ce niciunul din candidați nu a acumulat numărul necesar de voturi.

Lupta pentru fotoliul de președinte al CSJ s-a dat între judecătorii Liliana Catan și Anatolie Țurcan. Catan a informat plenul CSM că nu își va mai înainta candidatura pentru acest concurs..

CatanCatan

Candidatura Lilianei Catan la funcția de președinte al CSJ a fost criticată dur de opoziție.

Liliana Catan, care este membră a Consiliului consultativ de experți privind reforma sistemului justiție, creat de președintele Igor Dodon, participă și la concursul pentru funcția de președinte a Colegiului penal al CSJ, având punctajul cel mai mare față de ceilalți candidați.

Catan a instrumentat unul dintre cele mai relevante dosare politice din timpul regimului comunist, dosarul Valeriu Pasat, pentru care Republica Moldova a fost condamnată la CEDO. Totodată, Catan este unul din completul de judecători de la CSJ care l-a eliberat pe interlopul Ion Druţă, zis şi „Vanea Pisateli”, condamnat la 20 de ani de pușcărie pentru comandarea unui triplu omor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: