image
Sursa foto: jurnal.md/Nadea Roșcovanu

EXCLUSIVITATE // Plahotniuc NU mai poate reveni în Statele Unite; Precizările Ambasadei SUA

Vladimir Plahotniuc nu se mai poate întoarce în Statele Unite. Informația a fost oferită, în exclusivitate pentru Jurnal TV, de către Ambasada SUA în Republica Moldova.

„Ambasada SUA în Moldova confirmă că Vladimir Plahotniuc a plecat voluntar din Statele Unite pe 28 august 2020. Din cauza denunțarii dlui Plahotniuc de către Secretarul de Stat în ianuarie 2020 în temeiul Secțiunii 7031(c) din Legea privind alocările bugetare referitoare la Departamentul de Stat, operațiunile externe și programe asociate, din cauza implicării sale în acte semnificative de corupție, dl Plahotniuc și în continuare nu este eligibil pentru intrare în Statele Unite”, se spune în răspunsul oferit pentru Jurnal TV.

Amintim că Vladimir Plahotniuc, învinuit de către procurori pe trei capete de acuzare, inclusiv „spălare de bani în proporții deosebit de mari”, a părăsit acum o lună teritoriul Statelor Unite. Conform autorităților vamale americane, Plahotniuc a zburat din orașul Miami pe 28 august curent.

Primarul de Bălți, Renato Usatâi, a declarat că Plahotniuc se află în Turcia. Usatâi spune că fostul lider al PD a ajuns la Istanbul pe data de 10 septembrie. Mai mult, Plahotniuc s-ar întâlni zilnic cu „politicieni de la Chișinău și cu intermediari de-ai lui Igor Dodon pentru a influența procesul politic din Moldova”.

Între timp, unele surse ale Jurnal TV afirmă că Vladimir Plahotniuc ar fi ajuns la Istanbul cu o cursă aeriană din București. Acesta ar fi fost surprins la Aeroportul Otopeni.

comentarii: