image
Sursa foto: Diez.md

Reacția partidelor parlamentare la candidatura desemnată de Maia Sandu

Liderul PD, Pavel Filip, a anunțat că a luat act de decizia președintelui de a o desemna pe ex-ministra Finanțelor Natalia Gavriliță la funcția de premier. Democratul a declarat în cadrul emisiunii Secretele Puterii de la JurnalTV că o cunoaște pe Natalia Gavriliță din perioada în care aceasta activa în calitate de ministru. „Urmează să vedem care va fi programul și componența viitorului cabinet de miniștri. Dorim să avem o discuție cu președintele și cu premierul desemnat, pentru a înțelege adevăratele intenții ale acestei mișcări, iar ulterior vom decide cu echipa care vor fi acțiunile noastre ulterioare”, a spus Pavel Filip.

Alexandru Slusari, vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr, consideră că decizia președintelui de a o desemna pe Natalia Gavriliță la funcția de premier este una formală. „Noi din start am spus că cea mai scurtă cale spre alegerile anticipate ar fi două tentative eșuate de alegere a premierului. Bănuiesc că propunerea președintelui Maia Sandu este mai mult formală, doar ca un mijloc pentru anticipate. Am fost puțin surprins, mă așteptam să propună un candidat apartinic. Luni vom convoca biroul politic al partidului și vom lua o decizie în privința candidaturii Nataliei Gavriliță la această funcție”, a mai spus Alexandru Slusari.

Platforma parlamentară „Pentru Moldova” a anunțat că se va convoca în cel mai apropiat timp pentru a lua o decizie vizavi de candidatul desemnat de Maia Sandu. La rândul lor, ei au declarat că vor să vadă programul pe care îl va propune Natalia Gavriliță și care vor fi soluțiile echipei sale pentru pandemia de COVID-19 și pentru criza economică tot mai profundă, cât și pentru problemele cu care se confruntă agricultorii dinRM.

Liderul PAS, Igor Grosu a menționat că această candidatură desemnată de președinte este cea mai bună pentru situația în care am avea un Parlament responsabil. Problema cea mare a acestei țări însă este Parlamentul, care a ajuns să fie unul compromis, corupt și vândut.

„Noi trebuie să ajungem la alegerile anticipate, chiar cu prețul nevotării guvernului. Fracţiunea PAS nu va vota nici un guvern înaintat în acest legislativ, fiindcă numai aşa se vor putea declanşa alegerile anticipate pe care le aşteaptă oamenii. Problema acestei ţări nu este un guvern, oricât de profesionist ar fi, problema acestei ţări este cel mai corupt Parlament din istoria ţării, care nu va lăsa ca acest guvern să funcţioneze”, a menționat Igor Grosu.

Amintim că și președintele PSRM, Igor Dodon, a emis o reacție după ce președintele Maia Sandu a propus-o pe ex-ministra Finanțelor, Natalia Gavriliță la funcția de premier. El a declarat că la finele acestei săptămâni, va avea loc ședința Consiliului Republican al PSRM unde, va fi luată o decizie dacă va fi ori nu votată componența noului guvern..

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: