image
Sursa foto: novostipmr.com

PPDA cere convocarea Comisiei securitate: „Dodon și-a depășit atribuțiile și acționează în interesele separatiștilor”

Șeful statului și-a depășit atribuțiile când a promis Tiraspolului și Moscovei anularea normei legale care prevede că din 10 ianuarie 2019 toate autovehiculele din stânga Nistrului pot intra în alte țări doar cu plăcuțe neutre de înmatriculare, însoțite de abțibildul MD lipit pe parbriz. Este poziția exprimată de Platforma DA, care califică gestul drept „un alt act de înaltă trădare a intereselor RM” și cere convocarea de urgență a Comisiei parlamentare de securitate, cu invitarea demnitarilor responsabililor pentru reglementarea conflictului transnistrean.

„Platforma DA condamnă categoric oportunismul lui Igor Dodon care, aflăndu-se la Moscova, a tratat telefonic cu liderul regiunii separatiste din Transnistria, renunțând de facto la respectarea normelor legale privind circulația autoturismelor din regiunea transnistreană. Din informația făcută public de așa-zisul președinte al așa zisei republicii transnistrene, precum și de viceprim-ministrul pe reintegrare Flenchea, reiese că Igor Dodon, depășindu-și nepermis atribuțiile, a promis Tiraspolului și Moscovei anularea normei legale, care prevede că din 10 ianuarie 2019 toate autovehiculele din stânga Nistrului pot intra în alte țări doar cu plăcuțe neutre de înmatriculare, însoțite de abțibildul MD lipit pe parbriz. Platforma DA califică acest gest drept un alt act de înaltă trădare a intereselor statului Republica Moldova săvârșit de „statalistul” Dodon. Observăm cu enormă îngrijorare cum politica „pașilor mici” de cedări unilaterale în raport cu regiunea secesionistă, proliferată de regimurile Plahotniuc-Dodon, se transformă într-un vicleșug mai mult decât evident și într-o mare rușine națională, când garantul constitutional al suverinității, integrității și unității RM nu mai respectă acest stat și acționează vădit în interesele separatiștilor”, se spune într-o declarație a PPDA.

Formațiunea mai susține că lipsa unei politici consecvente în problema Transnistriei și „interesele meschine ale cercurilor obscure de pe ambele maluri ale Nistrului” a dus la aceea că Republica Moldova întreține economic regiunea separatistă, care „se autoproclamă stat independent, ne sfidează în cel mai tupeist mod și nu ne oferă nimic în schimb”.

În context, Platforma DA solicită convocarea de urgență a Comisiei parlamentare de securitate națională, apărăre și ordine publică cu invitarea demnitarilor responsabililor pentru reglementarea conflictului transnistrean.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: