image
Sursa foto: AFP

China a ieşit la cumpărături: 140 de aeronave de 17 mlrd de dolari vor ajunge la cele mai mari companii aviatice din ţară

Agenţia de stat chineză pentru achiziţionarea de aeronave a semnat vineri documentele necesare pentru cumpărarea a 140 de avioane Airbus în valoare de aproximativ 17 miliarde de dolari, a anunţat China Aviation Supplies (CAS) Holding într-un comunicat.

Toate acestea sunt comenzi preexistente, unele fiind incluse într-o comandă pentru 292 de avioane anunţată la începutul acestui an, au explicat tot vineri reprezentanţii Airbus. Semnarea oficială a acordului a avut loc vineri, în timpul unei vizite în China a cancelarului german Olaf Scholz.

Cele „trei mari" companii aeriene de stat din China s-au angajat în iulie să cumpere 292 de avioane Airbus, ceea ce reprezintă cea mai mare comandă a transportatorilor chinezi în pandemia COVID-19, scrie Ziarul Financiar.

În replică, Boeing a sugerat că ar putea fi nevoită să se descurce fără livrări chinezeşti pentru o perioadă de timp, pe fondul politicii de zero COVID şi al tensiunilor dintre SUA şi China. Boeing a început să vândă avioanele construite iniţial pentru China şi a anunţat că îşi poate atinge obiectivele fără piaţa chineză, care reprezintă de obicei un sfert din livrările occidentale.

Acordul de achiziţie de vineri include 132 de avioane din seria A320 ale constructorului european de avioane şi opt avioane A350, a precizat compania.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: