image
Sursa foto: Facebook/ Vlad Plahotniuc

Unde se află astăzi Vladimir Plahotniuc? Declarațiile Procuraturii Generale

Procurorul general Alexandr Stoianoglo a declarat, în cadrul emisiunii „Puterea A Patra” de la postul de televiziune N4, că fostul lider PD, Vlad Plahotniuc, se află la ora actuală la Istanbul, Turcia.

După ultimele informații de care eu dispun, el se află în Turcia. Necătând că noi am avut de la turci anul trecut ultimele informații că el a părăsit țara. Dar noi avem canalele oficiale și neoficiale și după informațiile noastre el totuși se află în Istanbul. A încercat să obțină cetățenia, dar am înțeles că așa și nu a reușit”, a spus Alexandr Stoianoglo.

Întrebat de ce Interpolul nu îl bagă în baza de căutare internațională, Procurorul General a răspuns că deși s-au trimis materialele necesare, răspunsul a fost negativ.

Materialele au fost expediate la Interpol, încă înainte de numirea mea în funcție de Procuror General. Cred că probatoriu care a fost acolo prezentat nu a fost convingător pentru reprezentanți. Pe urmă am trimis niște materiale suplimentare dar cu regret am primit un răspuns negativ. Acum noi căutăm posibilități, de a găsi alte episoade și pornim această procedură din nou”, a mai adăugat Alexandr Stoianoglo.

Acesta mai susține că Procuratura Generală a respectat toate procedurile procesuale, fiind expediate sesizări nu doar în Turcia.

Procurorii noștri au fost 2-3 săptămâni în urmă în deplasare în Turcia și au avut o întrevedere cu reprezentanții Procuraturii de acolo. Avem niște înțelegeri prealabile pentru a discuta aceste întrebări. Asta nu depinde de noi”, a punctat Stoianoglo.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: