Breaking News

image
Sursa foto: HiSky

HiSky a mai achiziționat un avion și devine operatorul cu cea mai tânără flotă din Republica Moldova

HiSky anunță un nou contract cu Air Lease Corporation – o companie lideră pe piața leasinglor avia, cu un portofoliu investiotional de peste 22 miliarde USD. Este vorba despre achiziția în regim dry-lease a unei noi aeronave, a doua la număr în flota HiSky. Avionul de model A319-131 a fost asamblat în 2004 și urmează să aterizeze la Chișinău în luna septembrie.

„Suntem foarte încântați de oportunitățile pe care ni le oferă buna relație cu Air Lease Corporation și mândri de faptul că atragem investiții de anvergură în Republica ldova. O nouă aeronavă înseamnă o flotă mai puternică și, respetiv, un număr mai mare de zboruri. Asta înseamnă că, în curând, vom putea anunța lansarea unor curse noi și sunt convins că pasagerii vor primi aceste vești cu mare bucurie", declară Iulian Scorpan, Director General HiSky.

La rândul lor, cei de la Air Lease Corporation speră că buna relație cu HiSky se va materializa în și mai multe astfel de achiziții.

„ALC are plăcerea de a anunța acest nou contract de închiriere cu HiSky Moldova. Ne-a impresionat planul de afaceri care stă la baza acestei noi linii aeriene din Moldova și suntem onorați de faptul că anume noi le furnizăm primele aeronave – A319 și A320, astfel încât să își poată lansa compania aeriană în această vară. Așteptăm cu nerăbdare să ne extindem parteneriatul în următorii ani", afirmă David Beker, Vice President and Head of Aircraft Sales & Trading at Air Lease Corporation.

Amintim că primul contract dintre HiSky și Air Lease Corporation a fost semnat acum două săptămâni și presupune achiziția în regim dry lease a unui avion Airbus A320 asamblat în anul 2010. Aeronava (cu număr de înregistrare MSN 4493), va fi cea mai nouă unitate de transport aerian utilizată de către operatorii din Republica Moldova.

Așadar, HiSky devine operatorul cu cea mai tânără flotă din Moldova, vârsta media a aeronavelor fiind de numai 12,5 ani.

Citeşte mai mult despre

comentarii: