image
Sursa foto: Getty Images

FIFA a anunţat cifrele oficiale: Câte decizii s-au îndreptat cu ajutorul sistemul VAR la CM

Cupa Mondială din Rusia a fost prima din istorie unde s-a folosit arbitrajul video. FIFA a prezentat, miercuri, un raport cu privire la rezultatele oferite de sistemul VAR.

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, s-a arătat încântat de modul cum s-a desfăşurat Campionatul Mondial, atât din punct de vedere al jocului cât şi al arbitrajului.

"Am spus că vrem ca această Cupă Mondială să fie cea mai bună din istorie şi a fost. Un rol crucial la acest succes l-a avut şi VAR, care a performat la cele mai înalte standarde", a transmis preşedintele FIFA, Gianni Infantino.

Astfel, conform statisticii, la Cupa Mondială din Rusia s-au verificat, cu ajutorul VAR, 455 de incidente, acest lucru fiind echivalent o medie de 7,1 pe meci. De asemenea, de 20 de ori, arbitrii au îndreptat deciziile după ce au consultat probele video.

În finala dintre Franţa şi Croaţia, scor 4-2, arbitrul argentinian Nestor Pitana a acordat lovitura de la 11 metri pentru Franţa după ce a apelat la VAR. "VAR nu schimbă fotbalul, ci îl curăţă!", a spus şi secretarul general al FIFA, Zvonimir Boban.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: