image
Sursa foto: AP

Premieră în istoria SUA: Donald Trump, pus sub acuzare pentru a doua oară de Camera Reprezentanților

Camera Reprezentanților a decis, miercuri, pentru a doua oară, declanșarea procedurii de impeachment (punere sub acuzare) împotriva președintelui în exercițiu Donald Trump. El este acuzat de „incitare la insurecție” pentru rolul pe care l-a avut în asaltul asupra Capitoliului din 6 ianuarie, când o mulțime violentă a pătruns în sediul Congresului american, care se pregătea să valideze victoria lui Joe Biden în alegerile prezidențiale din 3 noiembrie 2020.

Au fost 232 de voturi pentru punerea președintelui sub acuzare, inclusiv din partea a 10 congresmeni republicani. Împotrivă au votat 197 de congresmeni, iar 5 s-au abținut.

Acum mingea este în terenul Senatului, unde republicanii au o majoritate strânsă.

Liderul senatorilor republicani, Mitch McConnell, a lăsat deschisă posibilitatea unui vot de condamnare al lui Donald Trump, însă asta se va întâmpla după ce Trump deja va fi părăsit Casa Albă, lucru care se petrece miercurea viitoare, pe 20 ianuarie, scrie Digi24.

În timpul dezbaterilor, liderul minorității republicane din Camera Reprezentanților, Kevin McCarthy, a declarat că Trump „poartă responsabilitatea” pentru violențele de miercurea trecută de la Capitoliu, dar a pledat împotriva punerii lui sub acuzare în condițiile în care oricum își termină mandatul.

În schimb, lidera majorității democrate din Cameră, Nancy Pelosy, a spus că Trump este „un pericol clar și prezent” și că „trebuie să plece”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: