image
Sursa foto: jurnal.md

Andrei Năstase, despre masacrul de la o sinagogă din SUA: „Condamn cu toată puterea halucinantul atac armat”

„O veste tristă și zguduitoare vine acum din Statele Unite, de unde m-am întors recent: la sinagoga Tree of Life din Pittsburgh, în timpul slujbei săptămânale de Sabat, s-a produs un atac armat cu cel puțin 11 persoane ucise şi multe altele grav rănite. În urma intervenției forțelor de ordine au fost împușcați și patru polițiști”, scrie liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, pe pagina sa de Facebook.

„Scriu aceste rânduri cu gândul la oamenii nevinovați care au venit să se roage, în sânul propriei comunități, fără a bănui că o minte criminală și debusolată se va năpusti cu armele asupra lor pentru a le lua viețile și a-i răni. Sunt alături de familiile îndoliate, de rudele, prietenii și apropiații celor uciși sau răniți și condamn cu toată puterea halucinantul atac armat care a lăsat în urma sa durere, lacrimi și sânge nevinovat”, a mai spus Năstase.

Amintim că cel puțin 11 persoane au fost ucise şi altele rănite într-un atac armat la o sinagogă în Pittsburgh. Atacul a avut loc în timpul slujbei săptămânale de Sabat la sinagoga evreiască Tree of Life iar clădirea era plină. Atacatorul a fost reţinut ulterior de poliţie. Surse din poliţie au declarat că atacatorul a intrat în clădire şi a strigat: „Toţi evreii trebuie să moară”. De asemenea, patru poliţişti au fost împuşcaţi, însă starea lor nu este cunoscută la acest moment.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: