image
Sursa foto: aljazeera.com

COVID-19: După 7 săptămâni, Moldova nu mai este lider în Europa la decese

Republica Moldova a înregistrat 123 de decese cauzate de COVID-19 în săptămâna 12-18 octombrie, un nou record negativ. Chiar și așa, este pentru prima dată în ultimele 7 săptămâni când țara noastră nu ocupă primul loc în Europa la pierderi de vieți omenești, raportat la populație.

În ultima săptămână Republica Moldova a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de decese - 123. Precedentul record negativ fusese stabilit în săptămâna 5-11 octombrie, când și-au pierdut viața 95 de persoane.

Această statistică neagră face ca Republica Moldova să fie pe locul 2 în Europa la decese, raportat la populație, după 6 săptămâni în care a fost prima pe continent.Țara noastră a avut o medie de 35,1 morți la un milion de locuitori săptămâna trecută, fiind depășită de Cehia, cu o medie de 40,6 pierderi de vieți omenești.

l7l7

Pe de altă parte, țara noastă a înregistrat o descreștere a numărului de persoane depistate pozitiv în ultima săptămână, cu 4.899 de cazuri noi. Este cel mai mic număr de infectări din ultimele 3 săptămâni.

Cu o medie de 1.399 de cazuri la un milion de locuitori, Moldova iese astfel din primele 5 țări europene cu cele mai multe infectări pe cap de locuitor într-un raport săptămânal, de la mijlocul lunii mai.

Și la capitolul infectări, cea mai gravă situație este în Cehia, țară care stabilește, pentru Europa, un nou record de cazuri la un milion de locuitori.

czcz

Este de precizat că statisticile sunt realizate raportat la populația oficială a Republicii Moldova, inclusiv stânga Nistrului, de 3,5 milioane de locuitori. Experții susțin că populația ar fi mult mai mică și nu ar depăși 3 milioane.

În statistici sunt incluse doar țările cu o populație mai mare de un milion de locuitori.

Noutăţile partenerilor

comentarii: