image
Sursa foto: poză simbol/bzi.ro

Tragedie fără margini în familia din Floreşti care s-a intoxicat cu ciuperci: Le-a murit şi cel de-al doilea copil

Fata de opt ani din raionul Florești care acum o săptămână s-a intoxicat cu ciuperci culese din pădure, împreună cu toată familia, a decedat.

Copila a murit astăzi în Secția Reanimare Chirurgicală și Terapie intensivă de la Institutul Mamei și Copilului din capitală.

Potrivit medicilor, din ziua spitalizării și până astăzi, fata a fost în stare foarte gravă, fără schimbări spre însănătoșire.

Amintim că la sfârşitul săptămânii trecute și fratele ei de patru ani a decedat la spital.

Mamei celor doi copii, internată în Spitalul „Sfânta Treime” din Chișinău, i s-a permis să plece la înmormântarea micuțului, starea ei fiind medie-gravă, dar cu ameliorare.

„Intoxicaţia cu ciuperci reprezintă o urgenţă medicală, iar operativitatea în stabilirea diagnosticului şi instituirea tratamentului pot contribui la salvarea vieții bolnavului”, spun medicii.

În aproximativ două ore de la consumul ciupercilor poate apărea greață, vomă, diaree, transpiraţia excesivă. După 6 ore – bolnavul poate acuza cefalee, ameţeală, agravarea stărilor de vomă. După 72 de ore pot apărea complicaţiile severe hepatice şi insuficienţa renală, ce pot cauza decesul persoanei afectate.

Unele ciuperci pot ciăpăta proprietăți toxice, fiind consumate în combinaţie cu alcoolul.

În special copiii prezintă un grup vulnerabil, expus unui risc sporit de îmbolnăvire, datorită particularităților de vârstă, alimentație, igienă personală.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: