Breaking News

image
Sursa foto: commons.wikimedia.org

Un tânăr din Mărcăuți, condamnat la pușcărie, după ce ar fi încercat să întrețină raporturi sexuale cu o copilă

Un tânăr de 22 de ani din Mărcăuți, Briceni, a fost condamnat la trei ani și opt luni de pușcărie, după ce a fost găsit vinovat că a ademenit o copilă de 12 ani pentru a întreține raporturi sexuale cu aceasta.

Potrivit procurorilor în luna august 2018, făptașul cu vârsta de 21 de ani a observat copila care pescuia pește, împreună cu un alt minor. Acesta le-a propus să le ofere pește, însă, la el acasă. Dar, în drum spre casă, acesta i-a spus copilei să-i comunice băiatului că ea va merge singură la casa făptașului.

Acesta s-a conformat, iar când cei doi au ajuns în preajma unui lan de porumb, bărbatul a început să manifeste față de copilă un comportament verbal care a creat o atmosferă neplăcută, prin faptul că-i adresa întrebări insultătoare.

Ulterior, bărbatul a tras-o pe copilă de mână în lanul de porumb și a încercat să o dezbrace. Însă, aceasta a reușit să se desprindă din mâinile lui și a fugit acasă. Ca urmare, mama acesteia a sesizat autoritățile. De menționat, făptașul a comis această infracțiune chiar în timp ce executa termenul de probațiune pentru infracțiunea de jaf.

În rezultat, oamenii legii au pornit o cauză penală, iar la data de 4 noiembrie 2019, Judecătoria Edineț, sediul Briceni, l-a recunoscut pe inculpat vinovat de ademenirea minorului în scopuri sexuale, adică propunerea, convingerea, promisiunea de a oferi avantaje sub orice formă, cu scopul săvârșirii împotriva acestuia a oricărei infracțiuni privind viața sexuală.

Astfel, făptașul a fost condamnat la detenție cu închisoarea pentru un termen de 3 ani și 8 luni.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: