image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Numărul de cazuri Covid în Chișinău continuă să crească; 3700 de noi infectări și 7 decese, înregistrate timp de o săptămână

Peste 3700 de cazuri de Covid au fost înregistrate timp de o săptămână în capitală, cu circa 1000 de cazuri mai mult ca în săptămâna precedentă. Anunțul a fost fcăut de Mariana Buga, șef adjunct al Direcției municipale de sănătate, în cadrul ședinței serviciilor primăriei care a avut loc astăzi.

În aceeași perioadă au fost înregistrate 7 decese. Sursa citată a mai aăugat că se atestă sporirea morbidității prin Covid și în suburbii, cum ar fi localitățileTohatin, Bubuieci, Ghidighici, Durlești, Cricova și altele. Se atestă o reducere a numărului de cazuri la Vadul lui Vodă, Vatra și Trușeni.

Majoritatea adulților afectați de noua tulpină a virusului, Omicron, se tratează sub supravegherea medicilor de familie la domiciliu. O presiune mai mare se atestă asupra secțiilor de copii.

La momentul actual în Chișinău sunt internați 358 de pacienți infectați cu Covid, iar 61 sunt în stare gravă. În spitale sunt disponibile 440 de locuri

Autoritățile din domeniul sănătății au recomandat cetățenilor să se vaccineze și să poarte măști în spațiile publice aglomerate.

Noutăţile partenerilor

comentarii: