image
Sursa foto: captură video

VIDEO // Un șofer de camion este cercetat penal pentru tentativă de contrabandă cu 11 200 de pachete de țigări

Un șofer de camion este cercetat penal pentru tentativă de contrabandă cu 11 200 de pachete de țigări. Produsele din tutun au fost descoperite în locuri special amenajate, cu ajutorul câinelui de serviciu al Vămii, într-un camion care se deplasa în Turcia, fără încărcătură.

Cazul a fost înregistrat la postul vamal Cahul, în data de 27 noiembrie curent. Suspectând că șoferul autocamionului ”Volvo” ar fi transportat mărfuri nedeclarate, vameșii au supus mijlocul de transport controlului fizic.

Ca urmare a acțiunilor de specialitate, funcționarii vamali au constatat că autovehiculul a fost reutilat, prin montarea unui perete dublu în remorcă, în vederea tăinuirii produselor din tutun de la controlul vamal. De aici, în comun cu angajații Poliției de Frontieră, au fost extrase 9 960 de pachete de țigări de diverse mărci, cu timbru de acciză a Republicii Moldova.

În baza celor depistate, angajații vamali au continuat controlul fizic al autocamionului, implicând și câinele de serviciu al Vămii. Acesta a semnalat, prin reacție, prezența produselor din tutun și în podeaua dublă a autovehiculului, de unde au fost extrase alte 1 240 de pachete de țigări, marcate cu timbru de acciză a RM.

Suspectul, cetățean al Republicii Moldova, în vârstă de 41 de ani, a fost reținut pentru 72 de ore. Potrivit legii penale, infracțiunea de contrabandă cu mărfuri accizate se pedepsește cu închisoare de la 4 la 10 ani.

Urmărirea penală pe acest caz este exercitată de către Serviciul Vamal în comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale.

Noutăţile partenerilor

comentarii: