image
Sursa foto: Profimedia

Cum ar urma să se joace meciuri de 60 de minute la fotbal: ”Funcționează în baschet”

Fotbalul s-ar putea juca în viitor doar 60 de minute, nu 90 cum se întâmplă în prezent la orice joc.

Pentru această măsură insistă Mark Clattenburg (47 de ani), fost arbitru FIFA. Acesta este de părere că în acest mod, jucătorii nu ar mai trage de timp pe terenul de joc.

Fostul arbitru spune că ar opta pentru meciuri de fotbal de 60 de minute, dar cu oprire la cronometru în momentele în care sunt faulturi, cartonașe sau faze controversate. Clattenburg spune că FIFA analizează deja această posibilitate.

”Cred că există o soluție la toate acestea sunt meciurile de 60 de minute cu cronometru, o idee pe care o analizează în prezent Pierluigi Collina, FIFA și IFAB. Funcționează în baschet și ar putea funcționa și în fotbal.

Ceasul este întrerupt atunci când mingea iese din joc, de exemplu, sau există o accidentare care provoacă o întârziere sau un arbitru emite un cartonaș galben și trimite un mesaj cu care se vorbește. Astfel, fiecare joc ar dura aceeași lungime și am scăpa de această controversă.

Ceasul de 60 de minute ar opri asta și ar garanta pariorilor plătitori că vor putea vedea cel puțin o oră de fotbal pe teren. Este o conversație pe care sportul nostru ar trebui să o aibă și una care ar însemna că dezbaterea asupra celor trei minute ale lui Daniele Orsato la finalul prelungirilor nu ar trebui să aibă loc după prăbușirea lui City la Madrid”, a declarat Mark Clattenburg, potrivit Daily Mail.

Ideea meciurilor de fotbal de 60 de minute este analizată încă din 2017, când IFAB a elaborat un document în acest sens.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: