Breaking News

image
Sursa foto: mediafax.ro

Bilanţ în creştere în Mexic: 66 morţi şi zeci de dispăruţi

Cel puţin 66 de persoane au murit şi alte zeci au fost rănite în urma unei explozii produse în timp ce încercau să fure combustibil dintr-o conductă spartă în regiunea Hidalgo din centralul Mexicului, au anunţat autorităţile locale, citate de BBC.

Explozia s-a produs la câteva ore după ce câteva persoane au dat o gaură în conductă pentru a fura combustibil. Zeci de persoane s-au strâns pentru a colecta în containere combustibilul care ţâşnea din conducta spartă. Incidentul a avut loc în oraşul Tlahuelilpan.

Ministrul pentru Securitate Publică, Alfonso Durazo, a anunţat că incendiul a fost stins puţin după ora locală 0.00. Bilanţul iniţial era de 21 de morţi şi zeci de răniţi, scrie mediaafx.ro.

„Fac apel întregii populaţii să nu mai fie complice în furtul de combustibil. Pe lângă faptul că este ilegal, vă pune viaţa în pericol. Ce s-a întâmplat azi în Tlahuelilpan nu ar trebui să se repete”, a transmis Omar Fayad, guvernatorul regiunii Hidalgo.

Preşedintele mexican López Obrador a făcut o vizită sâmbătă în oraşul Tlahuelilpan şi a supravegheat operaţiunea.

Noul preşedinte mexican Andres Manuel Lopez Obrador a lansat o ofensivă împotriva furturilor de combustibil, despre care autorităţile spun că produc statului daune de peste 3 miliarde de dolari pe an.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: