image
Sursa foto: border.gov.md

UPDATE: Traficul de la punctul de trecere Palanca rămâne în continuare intens

UPDATE 14.00 // Punctul de trecere comun Palanca-Maiaki-Udobnoe rămâne în continuare aglomerat

Sunt în așteptare pentru trecerea frontierei de stat în jur de 80 de mașini, atât pe sensul de intrare, cât și pe ieșire din R. Moldova.

Poliția de Frontieră recomandă călătorilor să opteze și pentru punctul de trecere din proximitate Tudora-Starokazacie.

***

Trafic intensiv în punctul de trecere comun Palanca-Maiaki-Udobnoe. Poliția de Frontieră anunță că a fost formată o coloană de circa 100 de mijloace de transport pe sensul de ieșire din țară.

Reprezentanții autorităților de frontieră și vamale din R. Moldova și Ucraina activează la capacitate maximă în vederea fluidizării traficului transfrontalier.

De menționat că, în acest punct de trecere, este aplicat principiului ONE-STOP, unde controlul călătorilor, al mijloacelor de transport şi mărfurilor se face o singură dată pe teritoriul țării noastre, de reprezentanții autorităților de frontieră și vamale din Republica Moldova și Ucraina.

Deși procedura în cauză este aplicată cu scopul reducerii timpului de așteptare, în prezent mai puțin este funcțională din motiv că punctul de trecere se află în construcție și nu are capacitate de a procesa un număr mare de persoane sau mijloace de transport.

Autoritățile responsabile dau asigurări că până la sfârşitul anului curent, PTF comun Palanca-Maiaki-Udobnoe va fi renovat şi dat în exploatare.

Noua construcție, care se va întinde pe un teritoriu de 2,6 hectare, are prevăzute atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire, câte două benzi pentru autoturisme, câte două benzi pentru autocamioane și câte una pentru autocare.

PalancaPalanca
PalancaPalanca

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: