Reprezentanții autorităților de frontieră și vamale din R. Moldova și Ucraina activează la capacitate maximă în vederea fluidizării traficului transfrontalier.

De menționat că, în acest punct de trecere, este aplicat principiului ONE-STOP, unde controlul călătorilor, al mijloacelor de transport şi mărfurilor se face o singură dată pe teritoriul țării noastre, de reprezentanții autorităților de frontieră și vamale din Republica Moldova și Ucraina.

Deși procedura în cauză este aplicată cu scopul reducerii timpului de așteptare, în prezent mai puțin este funcțională din motiv că punctul de trecere se află în construcție și nu are capacitate de a procesa un număr mare de persoane sau mijloace de transport.

Autoritățile responsabile dau asigurări că până la sfârşitul anului curent, PTF comun Palanca-Maiaki-Udobnoe va fi renovat şi dat în exploatare.

Noua construcție, care se va întinde pe un teritoriu de 2,6 hectare, are prevăzute atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire, câte două benzi pentru autoturisme, câte două benzi pentru autocamioane și câte una pentru autocare.

PalancaPalanca
PalancaPalanca