„Vreau să felicit toate partidele care au participat în alegeri, pentru că dincolo de competiția firească e important să lăsăm în trecut supărările din trecut și să privim în față spre nevoile și aspirațiile oamenilor. Acum, o spun cu toată fermitatea, PD este gata să înceapă negocierile cu partidele și cu independenții care trec în Parlament, pentru a le oferi cetățenilor o majoritate parlamentară și un guvern funcțional. Noi ne dorim ca prima discuție s-o avem chiar zilele acestea, așa cum este firesc. Și sperăm că această întâlnire să fie cât mai productivă. O spun foarte clar: noi nu avem orgolii, resentimente, prejudecăți. Vom merge la aceste negocieri și vom pune în prim-plan nu diferențele doctrinare, dar interesul cetățenilor. Oamenii vor fapte, nu vorbe. Este deja timpul să trecem neîntârziat la treabă imediat după validarea mandatelor. Vom reveni neîntârziat, poate chiar astăzi, imediat ce vor apărea evoluții, fapte, care vor necesita comunicare”, a declarat Plahotniuc, în cadrul unui briefing de presă.

Totodată, șeful PD s-a arătat încântat de rezultatele obținute de partidul său la alegerile de ieri. „Rezultatul obținut de PD este unul foarte bun. Desigur, pe măsura muncii depuse, dar este un rezultat prin care oamenii ne învestesc cu multă încredere”, a punctat Plahotniuc.

Precizăm că, potrivit rezultatelor preliminare ale alegerilor parlamentare desfășurate ieri, mandatele în viitorul Parlament vor fi repartizate în felul următor: PSRM - 34 mandate,️ PD - 31 mandate, Blocul ACUM - 27 de mandate, Partidul Șor - 7 mandate, candidați independenți - 3 mandate.