image
Sursa foto: Jurnal.md // Nadejda Roscovanu

Investigarea cazurilor de îmbogățire ilicită, indiferent de statutul celor vizați, intensificată de către procurori

Activitatea de investigare a cazurilor de îmbogățire ilicită, indiferent de statutul subiectului investigațiilor, a fost intensificată de către procurori.

În acest context, având în vedere interesul sporit al publicului față de reacția organelor de drept în raport cu unele cauze penale inițiate în perioada lunilor iulie – noiembrie 2019, în special cu privire la faptele infracționale de îmbogățire ilicită ( art.330/2 alin.(2) din Codul penal), pretinse a fi comise de către: ex-judecătorii Ion Druță și Oleg Sternioală, ex-procurorul-șef al PCCOCS Nicolae Chitoroagă, ex-deputatul Constantin Țuțu și alte dosare de categorii similare de infracțiuni, PG informează că, la 07.10.2021, s-a dispus efectuarea verificărilor, pentru a stabili evoluția investigațiilor și motivele care au determinat tergiversarea dispunerii unor soluții legale în termeni rezonabili pe aceste cazuri. De menționat, că de la momentul pornirii urmăririlor penale au trecut deja doi ani.

„Mai mult, controlului vor fi supuse și alte procese/cauze penale cu privire la cazuri de corupție, care prezintă un interes sporit pentru societate, inclusiv cele care au fost subiect al flashmob-ului din 12.10.2021 în fața Procuraturii Generale”, se arată într-o notă emisă de PG.

Potrivit Procuraturii Generale, toate activitățile se efectuează în strictă conformitate cu prevederile Codului de procedură penală și sunt menite să asigure realizarea eficientă a scopul legii penale, cu respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale fiecărei persoane.

comentarii: