image
Sursa foto: flickr.com

O fântână pentru 700 de oameni; Locuitorii comunei Trușeni se plâng că nu le ajunge apă

În timp ce guvernanții vor să umble la resursele din subteran, unele sate duc lipsă de apă potabilă. Este și cazul mai multor locuitori din comuna Trușeni, care se plâng că apa din rețeaua centralizată este puțină, iar fântânile au secat. Administrația locală spune că fântâna arteziană existentă nu face față numărului mare de locuitori și urmează să mai fie construită una.

Peste 700 de locuitori dintr-o parte a comunei Trușeni iau apă de la o singură fântână arteziană. Aceasta este puțină, așa că oamenii scot și din fântâni, doar că și acolo se termină deja.

De calitatea proastă a apei se plâng și locuitorii din alte părți ale comunei Trușeni. Un locuitori al comunei Trușeni, Dumitru Apostu, spune că a mers la un laborator pentru a face analiza calității apei.

„E o apă foarte rea cu foarte mulți nitrați, cu o duritate mare și o foarte mare cantitate de calcar. Apa pe care o avem în fântâni se folosește numai la irigare și la uz casnic. Nici într-un caz de consum”, spune bărbatul.

Pentru băut, Dumitru Apostu cumpără apă sau aduce de la izvor.

„Una din soluții este un filtru de filtrare a apei pentru a reduce surse de calcar. Când se udă grădina nu merge prin filtru și face apa așa un fel de pete albe, se observă că sunt săruri care rămân la suprafață”, mai spune locuitorul comunei.

Viceprimarul comunei Trușeni susține problema lipsei apei urmează să fie rezolvată.

„Acum noi planificăm să construim încă o fântnă arteziană și eu mă gândesc că o să soluționăm. Până atunci pe sectoare o să rezolvăm, adică o zi într-o parte o să dăm, o altă zi în altă parte”, asigură viceprimarul Sergiu Grozavu.

Potrivit viceprimarului, fântâna arteziană existentă are capacitatea de a asigura cu apă mai puțin de jumătate dintre cei 700 de locuitori din respectivul sector al comunei Trușeni.

Noutăţile partenerilor

comentarii: