image
Sursa foto: cotidianul

De ce negocierile diplomatice nu l-au convins pe Putin să renunțe la planurile de război? „Și-a dorit Ucraina. Toată”

Doar păstrarea pe termen lung a sancțiunilor va da efecte negative, usturătoare pentru Federația Rusă și era bine dacă aceste sancțiuni erau mai multe și erau aplicate mai devreme. De această părere este europedeputatul Siegfried Mureșan, vicepreședintele grupului PPE în Parlamentul European, și a fost expusă în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV.

Întrebat de ce ce negocierile diplomatice de data aceasta nu au dat rezultat, nu l-au convins pe Putin să renunțe la planurile de război, Siegfried Mureșan a declarat că negocierile nu au dat rezultat pentru că Putin nu și-a dorit acest lucru.

„Trebuie să înțelegem odată și pentru totdeauna ce și-a dorit Vladimir Putin acum, care a fost obiectivul său. Este foarte important să înțelegem acest lucru ca decidenți, ca oameni politici și e foarte important să fim transparenți cu populația și să spunem oamenilor acest lucru. Vladimir Putin nu și-a dorit nici modificări în Lugansk sau Donețk, Vladimir Putin și-a dorit Ucraina. Toată. Acum”, a declarat Siegfried Mureșan.

Europarlamentarul a accentuat că Putin nu a avut niciodată dorința să poarte negocieri diplomatice cu bune intenții.

„Atât aliații noștri americani, cât și țările membre ale UE i-au propus într-adevăr negocieri, propuneri, soluții pe toate palierele. În plus tot ce vedem din partea FR acum sunt doar pretexte pentru acest atac premeditat și nejustificat. Securitatea FR nu a fost amenințată nicio clipă, iar Ucraina nu constituie sub nicio formă o amenințare pentru FR. Tot ce s-a auzit dinspre Kremlin în ultimele zile au fost doar pretexte pentru acest atac care încalcă toate normele dreptului internațional”, a mai spus europarlamentarul.

Emisiunea „Cabinetul din umbră” poate fi urmărită mai jos.

Noutăţile partenerilor

comentarii: