image
Sursa foto: JurnalTv

Proiect de aprovizionare cu apă la Brăviceni, în blocaj: Oamenii se plâng că nu au fost anunţaţi că vor trebui să plătească

Sărăcia e pe cale să îngroape un proiect vital, de 43 milioane de lei. Mai mulţi locuitori ai comunei Brăviceni din raionul Orhei refuză să plătească pentru conectarea la sistemul de aprovizionare cu apă. Oamenii spun că efectiv nu au bani și suportă consecințele.

Construcţia sistemului de apeduct, finanţată de Fondul Ecologic, a început în 2015. Proiectul urma să fie gata acum doi ani, însă lucrările au fost stopate pe o perioadă nedeterminată. Oamenii din Brăviceni s-au pomenit obligați să plătească câte 2000 de lei, dacă vor să aibă apă. Revoltați, sătenii au mers la Primărie să ceară explicații.

Pentru a-i pune pe gânduri pe cei care deja sunt conectați la apeductul modern, autoritățile locale au decis să le deconecteze apa, motivând că i-au anunțat, dar nu s-au conformat termenului stabilit.

Localnicii din Brăviceni spun că ar mai da din gospodărie, numai să aibă apă la robinet.

Primarul localității, Gheorghe Lazarenco, ne-a spus că autoritățile raionale vor susține acest proiect și vor da o parte din bani, astfel încât suma ce urmează să fie achitată de către săteni să fie redusă la minimum.

Valoarea totală a proiectului constituie 43 de milioane. Pentru apeduct sunt preconizate 12 milioane, iar pentru sistemul de canalizare, care se află la faza incipientă, au fost alocate 31 de milioane. Până acum au fost valorificate ȘASE milioane de lei. Dacă localnicii vor refuza să cotizeze, proiectul ar putea intra în blocaj.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: