image
Sursa foto: jurnal.md

Usatâi: „Dodon a recunoscut că primea un milion de lei pe săptămână în perioada protestelor din anii 2015-2016”

Primarul de Bălți, Renato Usatâi, a confirmat în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV declarațiile recente ale președintelui Platformei DA, Andrei Năstase, precum că Igor Dodon ar fi primit lunar câte un milion de lei în perioada protestelor din anii 2015-2016.

Usatâi a dezvăluit că Igor Dodon le-ar fi confirmat acest lucru lui și lui Andrei Năstase, în cadrul unei discuții de la începutul anului 2016, care ar fi avut loc într-un restaurant din apropierea Ministerului de Interne. Primarul de Bălți susține că a aflat că Dodon primea bani pentru că i s-ar fi propus și lui aceeași sumă, prin intermediul lui Costantin Botnari, dar că el ar fi refuzat.

„L-am chemat pe Igor Dodon la un restaurant de lângă MAI, unde era și Andrei Năstase, pentru a confirma aceste informații. Dodon de la început se ținea el cum putea, gâfâia. El atunci a recunoscut că un milion de lei pe săptămână primea pentru mâncare și încă nu știu ce acolo”, a declarat Usatâi.

Mai mult, Usatâi s-a arătat deschis să meargă la Procuratura Generală să depună depoziții în acest sens, precizând că procurorii ar fi trebuit să se autosesizeze pe acest caz încă după declarațiile lui Năstase. El a mai spus că ar exista înregistrări și la SIS care l-ar încrimina pe Dodon în această situație.

În cadrul emisiunii, invitatul a dezvăluit și că actualul director al SIS, Alexandru Esaulenco, ar urma să fie înlocuit cu adunctul său, Artur Gumeniuc, iar că acest lucru ar fi fost deja decis în afara țării, Igor Dodon urmând să îndeplinească „indicații” în acest sens.

„Nu este tentativă. Este deja o decizie, ca Esaulenco să plece și Artur Gumeniuc să fie noul șef de la SIS. Dodon nu-l vroia pe Gumeniuc, chiar dacă a fost propus de socialiști șef-adjunct la SIS. El îl vroia pe altul șef, nu pe acest Gumeniuc. Tot cineva i-a spus că trebuie să fie acest Gumeniuc și Dodon va accepta asta”, a spus politicianul.

Usatâi l-a mai acuzat pe Igor Dodon că ar fi „cumpărat” trolli și consultanți de-ai lui Vladimir Plahotniuc, care astăzi activează pentru salarii impresionante în slujba președintelui.

Igor Dodon a fost telefonat pe parcursul emisiunii pentru a răspunde acuzațiilor care i s-au adus, dar nu a reacționat la apeluri.

Președintele „Partidului Nostru” nu a exclus posibilitatea de a candida în cadrul alegerilor prezidențiale de la sfârșitul acestui an, manifestându-și siguranța că alegătorii săi „nu-l vor vota pe Igor Dodon” și că acesta nu are șanse de a obține un nou mandat.

„Chiar dacă nu particip, susținătorii mei de astăzi, în procente, deja sunt suficienți ca Igor Dodon să nu mai fie președinte”, a afirmat Usatâi.

Primarul de Bălți și-a cerut și scuze față de deputata Arina Spătaru, pe care ar fi vizat-o într-un discurs sexist. În acest sens a fost și o decizie a Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării, care-l obliga pe Usatâi să-și ceară scuze de la deputată.

Vedeți toată emisiunea:

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: