image
Sursa foto: voanews.com

Belarus a instituit stare de operațiune anti-teroristă; „Există informații că unele țări vecine plănuiesc provocări”

În Belarus a fost instituită starea de operațiune anti-teroristă, după apariția unor relatări privind posibile provocări din partea unor state vecine, a declarat ministrul de externe de la Minsk, Vladimir Makei, într-un interviu pentru publicația rusă Izvestia.

„Din păcate, lumea a devenit astăzi atât de impredictibilă, încât nu putem avea încredere în nimeni. Așa că trebuie să ne ocupăm de propria noastră securitate, plecând de la faptul că - așa cum a spus și președintele Belarusului - trebuie să ne protejăm poporul și să ne asigurăm că niciun metru din pământul nostru nu este călcat de ocupanți”, a declarat Vladimir Makei în interviu.

El a precizat că președintele Aleksandr Lukașenko a avut mai multe întâlniri cu instituțiile de forță ale țării, scrie Digi24. „A fost introdusă starea de operațiune anti-teroristă. Într-adevăr, există informații că unele țări vecine plănuiesc provocări în legătură cu capturarea unor porțiuni din teritoriul Belarusului”, a mai spus ministrul de externe.

Potrivit lui Makei, în această situație niciun astfel de semnal nu va rămâne fără răspuns. El a precizat că armata, forțele de ordine și serviciile speciale pot „respinge orice provocare ar putea apărea din partea statelor vecine”.

Pe 10 octombrie, Lukașenko a declarat la o conferință de securitate că astăzi, în Ucraina, „nu doar se discută, ci se plănuiește o lovitură” pe teritoriul țării sale. El a adăugat că, deși ucrainenii „cu siguranță nu au nevoie de așa ceva”, sunt „împinși de stăpâni să declanșeze un război împotriva Belarusului”, pentru a atrage și Belarusul în conflict, „pentru a se confrunta cu Rusia și Belarus în același timp”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: