„Pe parcursul sezonului rece 2019-2020 s-au prestat servicii de deszăpezire a străzilor din municipiul Chișinău prin presurarea cu material antiderapant în sumă de 1.515.801 lei, utilizând 1.933 de tone de material din care 523 de tone au fost eliberate suburbiilor”, se arată într-un document semnat de şeful interimar al Direcției generale transport public și căi de comunicație, Lilian Copaci, și publicat de consilierul municipal Ion Cebanu.

Contactat de Jurnal.md pentru un comentariu, Lilian Copaci a declarat că deși nu au fost ninsori, au fost însă înghețuri, polei, avarieri, alerte meteorologice, toate acestea ducând la aceste cheltuieli.

„,Au fost înghețuri, polei, când s-a presurat la necesitate. În afară de nopțile cu înghețuri sau când se forma polei în urma ceții, au mai fost scurgeri, avarieri, când e nevoie de presurarea materialului antiderapant. Totodată, în aceste cheltuieli sunt incluse nopțile cu alertă de serviciu, când muncitorii au fost scoși la muncă. În plus, aici intră și suburbiile. Totul este documentat, monitorizat, pe zile”, a explicat Lilian Copaci, pentru Jurnal.md.

docdoc