image
Sursa foto: Getty Images

Jose Mourinho, savuros după MU - Tottenham 1-6: ”Imaginaţi-vă ce s-ar întâmpla dacă Tottenham ar avea un antrenor ofensiv”

Jose Mourinho, antrenorul formaţiei Tottenham Hotspur, a reacţionat în stilul său caracteristic după ce şi-a surclasat fosta echipă, Manchester United, chiar pe Old Trafford.

Tehnicianul portughez a declarat că ultima echipă care are dreptul să se plângă de VAR este Manchester United. De asemenea, Mourinho a spus răspicat că victoria echipei sale, Spurs, a fost meritată din plin.

"Dacă cineva nu are voie să se plângă de VAR, cu siguranţă acel cineva e Manchester United. Nu am văzut faza cu roşul lui Martial, nu ştiu ce să vă răspund. Dar am văzut meciul, am jucat incredibil de bine. Le-am repetat jucătorilor în vestiar că putem învinge. A fost o partidă excelentă din partea noastră, ne-am făcut treaba noastră, am rămas foarte concentraţi.", a afirmat Jose Mourinho, antrenorul lui Tottenham.

”The Special One” a explicat ulterior de ce a ales, din nou, să îl introducă pe Dele Alli pe teren din postura de rezervă.

"Dele e un jucător fantastic, pe care mă bazez, e un copil fantastic. Uneori vreau lucruri diferite de la el, uneori am o altă tactică. Avem un lot excelent, e dificil ca toată lumea să joace meci de meci. Dar avem un program nebun, o să jucăm şi 4 partide pe săptămână, aşa că toţi vor avea şanse.", a comentat Mourinho, care nu s-a putut abţine şi a trimis săgeţi ironice criticilor săi: "Imaginaţi-vă dacă Tottenham ar avea un antrenor ofensiv. Cu unul defensiv, înscrie 5, 6, 7 goluri, vă daţi seama că dacă pe bancă ar fi un tehnician ofensiv ar marca de 11-12 ori.".

Tottenham s-a distrat, în etapa a patra din Premier League, pe terenul lui Manchester United.

Spurs s-a impus cu un scor de tenis, 1-6, într-un meci al cărui început nu a anunţat dezastrul ce urma să se petreacă pentru elevii lui Ole Gunnar Solskjaer.

În minutul doi, Bruno Fernandes a deschis scorul pentru Manchester United din lovitură de pedeapsă. Ndombele şi Son, în minutele 4 şi 7, au întors spectaculos scorul pentru trupa pregătită de Jose Mourinho.

Cartonaşul roşu încasat de Martial, în minutul 28, a fost evenimentul care a precedat dezastrul pentru United. Kane (30') şi Son (37') au stabilit scorul pauzei, 1-4 pentru Tottenham. Aurier (51') şi Kane (79', pen.) au punctat în a doua repriză şi au majorat diferenţa dintre cele două echipe la 1-6, scorul final al partidei.

După acest meci, Tottenham se află pe locul 5 cu şapte puncte strânse în patru etape. Manchester United ocupă o ruşinoasă poziţie 16, cu doar trei puncte adunate din trei meciuri disputate.

Este pentru a doua oară în istoria lui Manchester United când încasează şase goluri pe teren propriu, în Premier League. Precedenta înfrângere usturătoare de proporţii asemănătoare s-a produs, în 2011, contra rivalilor de la Mancheter City. Atunci, scorul a fost tot 1-6.

Totodată, Harry Kane a reuşit un record personal duminică seară. Atacantul englez are o eficienţă incredibilă în primele patru etape ale Premier League, fiind implicat în 9 reuşite ale echipei sale (trei goluri şi şase pase de gol). Doar Thierry Henry, în sezonul 2004/05 când evolua pentru Arsenal, a reuşit să ia parte direct în mai multe acţiuni finalizate cu gol (10).

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: