image
Sursa foto: Getty Images

Uită de cumpărarea sau de închirierea unei locuinţe; Un oraş superb din Italia te va plăti cu 33.000 $ ca să te muţi acolo

Regiunea Calabria, aflată în sudul Italiei, oferă 33.000 $ oamenilor care vor să se mute în câteva dintre cele mai frumoase locuri din zona sa rurală. Scopul este de a inversa trendul demografic negativ al regiunii.

Satele de acolo au o populaţie de mai puţin de 2000 de locuitori. Schimbarea adresei tale permanente va fi însoţită de un venit lunar plătit de autorităţile locale. Totuşi, plata va veni dacă este îndeplinită condiţia ca noii rezidenţi să-şi înceapă propriul business acolo sau să se angajeze în cadrul unuia din business-urile existente,informează luxurylaunches.com, potrivit AlephNews.

Gianpietro Coppola, primarul unuia dintre oraşele incluse în această schemă, declară: „Vrem ca acesta să fie un experiment de incluziune socială. Vrem să atragem oameni care să trăiască în regiune, să se bucure de priveliştea de aici şi să folosească locurile din oraş pustii acum, precum spaţiile de conferinţă dotate cu Internet la viteze mari. Turismul impredictibil şi casele vândute cu un euro nu reprezintă cele mai bune modalităţi prin care să reanimăm sudul Italiei”.

comentarii: