image
Sursa foto: politico.eu

Angela Merkel a făcut rapelul cu un alt tip de vaccin, decât la prima doză

Cancelarul german Angela Merkel a făcut în urmă cu câteva zile rapelul la vaccinul anti-COVID. Spre deosebire de prima doză, care a fost cu serul AstraZeneca, a doua doză a fost facută cu vaccinul Moderna.

Un purtător de cuvânt al guvenului a anunțat că Angela Merkel a fost vaccinată „în urmă cu câteva zile”. După ce a făcut prima doză pe 16 aprilie, cu serul AstraZeneca, la rapel a primit vaccinul Moderna.

La prima doză, în aprilie, Merkel a scris pe Twitter: „Vreau să le mulțumesc tuturor celor care sunt implicați în campania de vaccinare și tuturor celor care s-au vaccinat. Vaccinarea este cheia pentru învingerea pandemiei”.

Serul Moderna, administrat mai multor înalţi oficiali germani, între care preşedintele Republicii, Frank-Walter Steinmeier, este rezervat în Germania persoanelor peste 60 de ani, scrie digi24.ro

Mai multe ţări, inclusiv Germania, au ales pentru a doua doză de vaccin serul cu ARN mesager de la Pfizer-BioNTech sau cel de la Moderna, rezultând o „schemă vaccinală mixtă” după o primă injectare cu AstraZeneca.

26 de milioane de gemani au fost vaccinați complet împotriva COVID până acum. În ciuda succesului campaniei de vaccinare, cancelarul german continuă să insiste asupra prudenței.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: