image
Sursa foto: Profimedia Images

Turişti prinşi în ambuscadă în Niger şi ucişi de bărbaţi înarmaţi: „Au venit pe motociclete din savană”

Opt persoane, dintre care şase turişti francezi, au fost ucise în Niger de grupuri de bărbaţi înarmaţi pe motociclete, în zona localităţii Koure, unde turiştii pot urmări grupuri de girafe din Africa de Vest, informează Agerpres.

„Sunt opt morţi: doi nigerieni - un ghid turistic şi un şofer - ceilalţi şase fiind francezi”, a indicat guvernatorul regiunii, Tidjani Ibrahim Katiella.

Atacul a avut loc la ora locală 11:30, la 6 km est de localitatea Koure, care se află la o oră de drum cu maşina de capitala Niamey pe drumul naţional nr.1, a explicat o sursă apropiată serviciilor de mediu.

„Cele mai multe victime au fost ucise cu gloanţe, iar o femeie care a reuşit să fugă a fost ajunsă din urmă şi i s-a tăiat gâtul. La faţa locului a fost găsit un încărcător de cartuşe gol”, a relevat sursa citată. „Nu se cunoaşte identitatea atacatorilor, dar ei au venit pe motociclete din savană şi au aşteptat sosirea turiştilor”.

„Suntem pe cale să cercetăm situaţia, vom oferi mai multe informaţii ulterior”, a spus guvernatorul, care nu a dat detalii despre circumstanţele atacului şi nici despre identitatea atacatorilor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: