image
Sursa foto: independent.co.uk

Trump crede că este posibil un vaccin împotriva COVID-19 înainte de 3 noiembrie

Preşedintele american Donald Trump a declarat că este posibil ca SUA să dispună de un vaccin împotriva noului coronavirus înainte de alegerile prezidenţiale programate pe 3 noiembrie, o previziune mult mai optimistă faţă de calendarul avansat anterior de proprii consilieri de la Casa Albă din domeniul sănătăţii, informează Reuters.

Întrebat într-o emisiune radio moderată de Geraldo Rivera când ar putea fi gata un vaccin, Trump a spus:'Înainte de sfârşitul anului, poate mai devreme!'.

'Înainte de 3 noiembrie?', data alegerilor prezidenţiale din SUA, a insistat moderatorul emisiunii.

'Cred că în anumite cazuri, da, este posibil înainte, dar în jurul acestei date', a spus Donald Trump.

Statele Unite au dublat luna trecută investiţia destinată companiei farmaceutice Moderna pentru susţinerea unui potenţial vaccin împotriva COVID-19, suplimentând cu 472 de milioane de dolari suma de 483 de milioane deja anunţată.

De asemenea, guvernul american a anunţat că va plăti miliarde de dolari pentru achiziţia cu prioritate a sute de milioane de doze de vaccin de la această companie şi de la altele din sectorul farmaceutic ajunse într-o fază avansată a testelor clinice, precum Johnson & Johnson, Biontech-Pfizer, Sanofi sau GlaxoSmithKline.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: