image
Sursa foto: Profimedia

Activiștii au astupat cu ciment găurile de golf, în semn de protest că terenurile sunt exceptate de la raționalizarea apei

Un grup de activiști de mediu au umplut cu ciment găurile mai multor terenuri de golf în sudul Franței, în semn de protest că terenurile de golf au fost exceptate de la măsura raționalizării apei, în contextul secetei severe.

Activiștii au vizat terenuri de golf în zona orașului Toulouse, spunând că acest sport este „industria agrementului pentru cei mai privilegiați”, scrie BBC, citat de Digi24.

Exceptarea terenurilor de golf de la regula raționalizării apei a stârnit controverse, în condițiile în care 100 de comune din Franța sunt în criză de apă potabilă. Proprietarii terenurilor de golf spun că iarba se ofilește în trei zile dacă nu este udată.

„Un teren de golf fără iarbă este ca un patinoar fără gheață”, a spus Gérard Rougier, de la Federația Franceză de Golf, potrivit France Info. El a mai precizat că în industria golfului din Franța lucrează 15.000 de angajați.

Acțiunea de umplere cu ciment a găurilor de golf a fost revendicată de filiala locală a mișcării Extinction Rebellion. Activiștii au spus într-o petiție că exceptarea terenurilor de golf arată că „nebunia economică este mai puternică decât rațiunea ecologică”. În vreme ce localnicii din zonele cele mai afectate de secetă nu-și pot uda grădinile sau spăla mașinile, terenurile de golf au fost exceptate de la aceste restricții.

Primarul orașului Grenoble, Éric Piolle, a criticat această exceptare: „Continuăm să-i protejăm pe cei bogați și puternici”. Totuși, unele limitări au fost impuse: terenurile de golf pot fi udate doar noaptea, cu o cantitate de apă de cel mult 30% față de cea folosită în mod obișnuit.

Noutăţile partenerilor

comentarii: