image
Sursa foto: Reuters

Japonia, lovită de cel mai puternic taifun din ultimele decenii; 18 oameni și-au pierdut viața

Insulele arhipelagului nipon au fost lovite de unul dintre cele mai devastatoare taifunuri din istoria recentă a Japoniei. Taifunul Hagibis a provocat moartea a 18 oameni, iar alți 13 sunt dați dispăruți. Înainte ca taifunul să lovească țărmurile Japoniei, autoritățile recomandaseră evacuarea locuințelor pentru un număr de șase milioane de persoane, transmite Reuters.

Peste 27.000 de soldați au fost trimiși să ajute poliția și pompierii în operațiunile de salvare a persoanelor izolate de inundațiile de proporții care au afectat centrul și estul insulei Honshu, cea mai mare din arhipelag. Aproape 150 de persoane au fost rănite. Circa 500.000 de gospodării nu au curent electric, iar circa 800 de zboruri au fost anulate de pe aeroporturile de lângă capitala Tokyo, Narita și Haneda.

ReutersReuters

De asemenea, au fost anulate și unele curse ale trenului de mare viteză Shinkansen. Premierul Shinzo Abe a prezidat o ședință a autorităților cu competențe în operațiunile de salvare. Deocamdată, pagubele sunt greu de cuantificat deoarece multe zone sunt încă sub ape, scrie Libertatea.ro.

ReutersReuters

Taifunul Hagibis, despre care autoritățile spun că este cel mai puternic din 1958 încoace, a dus la stabilirea de noi recorduri ale precipitațiilor. Astfel în stațiunea Hakone, în numai 24 de ore, ploile au înregistrat un nivel de 93 de centimetri. Agenția Meteorologică a Japoniei a emis cel mai înalt grad de alertă pentru 12 prefecturi. Cu numai o lună în urmă, taifunul Faxai a distrus sau a provocat pagube la 30.000 de case în Chiba, la est de Tokyo.

Noutăţile partenerilor

comentarii: