image
Sursa foto: jurnal.md

Slusari: În satul Talmaza au fost depistate 4 cazuri de infectare cu COVID-19

Deputatul Platformei DA Alexandru Slusari susține că după instaurarea carantinei în baza deciziei Comisiei raionale pentru situațuia excepțională autoritățile publice locale din satul Talmaza au rămas singure în fața problemelor. Pe 22 martie satul Talmaza din raionul Ștefan-Vodă a intrat în carantină pentru următoarele 40 de zile în urma înregistrării a două cazuri de coronavirus.

Deputatul scrie pe pagina sa de facebook că a discutat de dimineață cu primarul localității, care i-a relatat că se descurcă cu propriile forțe pentru asigurarea autoizolării a celor peste 7 mii locuitori.

„Nu se plăng. Dar sunt mirați că la nivelul central decizia lor nu este recunoscută. Nimeni de la guvernare de la momentul introducerii stării de urgență nu a venit cu explicații privind delimitarea clară a competențelor autorităților centrale, raionale și celor locale”, menționează Slusari.

Drept urmare, satul nu dispune de măști și dezinfectant în numărul necesar. Poliția nu asigură regim special de întrare/ieșire în/din sat.

„La final de discuții primarul cu un iz de amărăciune a întrebat retoric dacă centru ar introduce carantină doar după un caz de deces. Nu am avut ce să-i răspund. Sper foarte mult ca Comisia centrală va interveni urgenț în situația dată”, susține deputatul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: