image
Sursa foto: jurnal.md

Jumătate din instituțiile de învățământ activează cu prezența copiilor în clase; În trei școli a fost instituită carantina

Peste 50 la sută din instituțiile de învățământ din Republica Moldova activează în regim normal, cu prezența fizică a elevilor la ore și cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică privind prevenirea și răspândirea COVID-19.

Potrivit informațiilor prezentate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, alte 64 (5,16%) de instituții de învățământ general activează exclusiv online, iar 198 (15,97%) de instituții activează cu program cu participare fizică a elevilor claselor primare, precum și  a unui contingent de 50% din numărul total de elevi ai claselor absolvente;

Totodată 346 (27,90%) de instituții desfășoară procesul educațional cu prezența fizică a elevilor din învățământul primar și a elevilor din clasele absolvente.

633 (51,05%) de instituții activează cu prezența fizică a elevilor în instituțiile de învățământ, cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică privind prevenirea și răspândirea COVID-19.

La 26 aprilie, din cauza creșterii cazurilor de îmbolnăvire cu Covid-19, au fost plasate în carantină și 3 instituții și 37 de clase .

În instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal sun 126 de elevi testați pozitiv cu Covid iar 1239 de elevi au fost plasați în regim de autoizolare. Totodată 103 pedagogi au fost confirmați pozitiv și 89 se află în autoizolare.

În învățământul de educație timpurie, 12 grădinițe și 46 grupe de copii se află în carantină. Totodată 16 copii sunt confirmați pozitiv cu virusul Covid  iar alți 1188 se află în autoizolare.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării reiterează îndemnul către managerii instituțiilor de învățământ, cadrele didactice și elevi să respecte în continuare toate măsurile de protecție împotriva virusului COVID-19.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: