image
Sursa foto: Profimedia

Courtois, unic! Recordul stabilit de portarul lui Real Madrid. Laude după prestația magistrală + mesajul belgianului

Real Madrid a câștigat al 14-lea trofeu UEFA Champions League, după ce a trecut de Liverpool în finala de la Paris, 1-0.

Vinicius a marcat singurul gol al partidei de pe Stade de France, însă adevăratul erou al lui Real Madrid a fost goalkeeperul Thibaut Courtois (30 de ani). Belgianul ”a închis” poarta cu câteva intervenții fantastice și a stabilit un record în UEFA Champions League.

9 parade a avut Courtois în finala UCL, record absolut în noul format al competiției, implementat în sezonul 2003/2004.

În total, în acest sezon de Champions League, Courtois a avut 59 de parade, de asemenea record în actualul format al celei mai galonate competiții intercluburi.

Laudele nu au întârziat să apară la adresa lui Courtois. Dacă Sergio Reguilon s-a rezumat la a-i scrie numele portarului belgian, Iker Casillas, goalkeeperul de legendă al madrilenilor a scris pe Twitter: ”Nu-mi amintesc ca un portar să fie atât de important într-o finala Champions League”.

Englezii de la Goal l-au ridicat în slăvi: ”Thibaut Courtois, cea mai bună prestație a unui portar în istoria finalelor Champions League”.

Am văzut numeroase mesaje și mă simt copleșit. Astăzi am vrut să câștig finala pentru cariera mea, pentru toată munca grea, pentru a-mi face numele respectat pentru că nu cred că am fost destul de respectat, în special în Anglia.

Am auzit multe voci care spuneau că nu sunt destul de bun. Sunt foarte fericit și mândru de performanța echipei și când a fost nevoie de mine, am fost acolo. Am bătut cele mai bune cluburi din lume”, a spus Courtois la finalul meciului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: