image
Sursa foto: The Guardian

Prințul Philip, soțul reginei Elisabeta a Marii Britanii, împlinește 99 de ani: Este aniversat în izolare

Prințul Philip, soțul reginei Elisabeta a Marii Britanii, împlinește 99 de ani. El își va serba ziua de naștere alături de regină, în izolare, la Castelul Windsor, în contextul pandemiei de coronavirus, notează The Guardian.

Regina, în vârstă de 94 de ani, și Philip mențin astfel regulile de distanțare socială la Castelul Windsor, la vest de Londra, pentru că vârsta îi plasează într-o categorie cu risc ridicat pentru COVID-19. Prințul Philip nu a mai fost văzut în public din decembrie 2019, când a petrecut patru nopți în spital, pentru „observare și tratament”, din cauza unei afecțiuni “preexistente”, după cum a anunțat Casa Regală britanică.

„Nu l-am mai văzut de mult timp pe tatăl meu”, a declarat săptămâna trecută, pentru Sky News, prințul Charles, succesor la tron și cel mai în vârstă dintre cei patru copii ai Ducelui de Edinburgh.

Măsura de precauție și starea de sănătate nespecificată au reînnoit îngrijorările cu privire la sănătatea prințului, pe măsură ce acesta se apropie de 100 de ani. Între timp, Palatul Buckingham a lansat o nouă fotografie a cuplului, care a fost făcută la 1 iunie, în patrulaterul de la castel, pentru a marca ziua de naștere a prințului Philip.

Căsătorit de 72 de ani cu regina Elisabeta, prințul Philip este de departe cel mai longeviv partener al oricărui monarh britanic. În august 2017, prințul Philip a renunțat la îndatoririle regale, după ce a îndeplinit peste 22.000 de astfel de angajamente.

Noutăţile partenerilor

comentarii: