image
Sursa foto: adevărul.ro

Huawei a fost acuzată că doreşte să obţină acces la tehnologiile Apple prin mituirea furnizorilor

Dezasamblarea şi analizarea fiecărei componente prezente în dispozitivele companiilor rivale nu este o practică nouă şi nici măcar ilegală, atât timp cât informaţiile obţinute în acest mod nu sunt folosite pentru a copia recrea fidel modelul de bază.

Însă ceea ce au făcut reprezentnaţii companiei chineze Huawei intră puternic în domeniul concurenţei neloiale, apărând ca o tentativă de corupere a partenerilor Apple din China, scrie descopera.ro.

Conform publicaţiei The Information, unul dintre inginerii Huawei a solicitat o întâlnire cu unul dintre furnizorii de componente pentru produsele Apple Watch, folosind drept pretext promisiunea unui contract foarte profitabil cu Huawei.

Însă la negocieri a vorbit doar despre Apple Watch, presând furnizorul Apple cu întrebări insistente la care acesta a fi refuzat să răspundă. În esenţă, contractul promis era o formă de mită, iar la schimb partenerul Apple responsabil cu producerea senzorului de monitorizare a pulsului ar fi livrat către Huawei secrete industriale, scrie go4it.

Aceasta nu este prima tentativă a Huawei pentru coruperea furnizorilor Apple. Acum 3 ani, o tactică similară a fost încercată cu furnizorul unei componente destinată portabilelor MacBook Pro.

La momentul respectiv, inginerii Huawei încercau să afle cum a reuşit Apple fabricarea unei balamale pentru ecran mai subţire decât competiţia, păstrând însă suficient spaţiu pentru conexiunea electronică spre panoul LCD al ecranului.

Conform relatărilor oferite chiar de companiile vizate, Huawei a solicitat chiar fabricarea componentei respective. Chiar dacă partenerii Apple au refuzat orice implicare, Huawei a găsit alţi furnizori interesaţi, balamaua pentru ecran copiată de la produsele Apple ajungând în echiparea clonei Huawei Mate Book Pro.

Compania chineză este în prezent vizată de un embargou pe teritoriul SUA, vizând soluţiile pentru comunicaţii 5G dezvoltate de companie.

Principala temere este că Huawei lucrează de fapt pentru guvernul chinez, ale cărui produse sunt folosite pentru înlesnirea activităţilor de spionaj şi infiltrare a infrastructurii de comunicaţii a altor ţări.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: